1 Nisan!

Biraz geç kaldım ama bu konuda yazmak istedim. Biliyorsunuz, 2 gün önce 1 Nisan'da idik.

Herkesin bildiği üzere her ne zaman 1 Nisan günü gelip çatsa, samimi dostlar birbirlerine kötü, tehlikeli şakalar yapar. Gelenek haline gelmiş bu 1 Nisan şakalarının kurbanları, jetonları düşüp şakayı anladığında artık herşey çok geçtir.
Peki, böyle şakalaşıyoruz, gülüyoruz eğleniyoruz ama neden 1 Nisan'da tüm dünyada böyle şakalar  yapılıyor? Elbette ki bunun bir nedeni var. Öğrenmenin zamanı geldi, geçiyor bile;
 1564 yılında Fransa kralı IX. Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının 1. gününe aldı. Daha önce Avrupa'da yaygın olan yıl başlangıcı 25 Mart'tı. O zamandaki iletişim şartlarıyla Charles'in bu kararı fazla yayılmadı. Duyanlar ise protesto amaçlı eski adetlerine devam ettiler. 1 Nisan'da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler. 1 Nisan'a "aptallar günü" adını verdiler. Bu günde herkese sürpriz hediyeler verdiler, gerçek olmayan haberler ürettiler. Yıllar sonra Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Nisan gününü kültürlerinin bir parçası görerek devam ettirdiler. Oradan da bütün dünyaya bir şaka günü olarak yayıldı.
(Vikipedi'den alıntıdır.)

1 Nisan şakalarının kökenini öğrendiğimize göre ben de 1 Nisan şakasına kurban gitmiş sınıfımızdaki Buse'nin dramını anlatmak istiyorum...
 Sınıfımdaki Özge, bisküvi alarak içindeki krema yerine diş macunu sıktı, ve daha sonra bunu Buse'ye ikram etti! Buse'nin yerinde ben de olabilirdim, ki şaka bana daha önce bildirilmişti.

Her ne kadar gülüp eğlensek de işin aşırısına kaçmamak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, öyle ki sırf yaptığı 1 Nisan şakası yüzünden soluğu karakolda alanlar çok var. :)
Bugünlük benden bu kadar, esen kalın!
-03.04.15-

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2015

"NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ BİLİYORUM"

BUSUU YÖNTEMİ