DÜNYA TURU - ALMANYA'DA ÜNİVERSİTE

Merhaba!

Dünya turumuza son derece heyecan ve bu mükemmellikleri görmenin sevinci ile devam ediyoruz.  Bayanlar beyler, lütfen uçağımıza binin ve kemerlerinizi sıkıca bağlayın! Almanya'ya uçuyoruz.

 Almanya da ne?

Herkesin bildiği gibi Almanya bir ülkedir. Nasıl Ankara Türkiye'nin başkanti ise Berlin de tıpkı öyledir, Almanya'nın başkenti. Fakat biz Berlin'i değil Almanya'yı gezeceğiz. 

Bilgi dağarcığımıza hangi bilgiler eklenecek? Neleri öğreneceğiz?

Bugün Almanya'nın üniversiteleri hakkında bir takım bilgiler öğreneceğiz. Bu bilgileri okuduktan sonra Almanya'da üniversite okumak isteyen pek çok kişi olacağına gönülden inanıyorum. Ayrıca kültür bilgimizi de geliştireceğiz. Yayınımızın bitmesine yakın, sizlere tanıtım videosu göstereceğim.

Almanya'dayız. En önce bilgi hatırlatması yapalım.

Almanya ya da resmî adıyla Almanya Federal Cumhuriyeti, Orta Avrupa'da bir ülkedir. Kuzeyinde Kuzey Denizi, Danimarka, ve Baltık Denizi; doğusunda Polonya ve Çek Cumhuriyeti; güneyinde Avusturya ...

Almanya'nın bayrağını gördünüz mü? 
 
Almanya'nın, Dünyadaki konumunu merak ediyorsanız:

 








Eğer Alman birinden telefon bekliyorsanız heyecanlanmamak adına, ya da beklediğiniz Alman sanıp onunla konuşur gibi konuşmaya başlamamanız için bunu da öğrenmenizi tavsiye ederim. Almanya telefon kodu: 49

Almanya'nın bir kaç fotoğrafını siz bilgi sever okurlara paylaşmak isterim. Bakınız:

Almanya ResimleriBir şato gibi, öyle değil mi? Masallar dünyasını andırıyor. 



http://www.thewallpapers.us/data/media/429/almanya_fotoraflar.jpg
http://www.izmirvize.com/ulkeler/almanya-vizesi_2.png 

















Manzarasına bakmaya doyum olmayan, muhteşemliğe boğulan böyle bir yerde kim üniversite okumak istemez ki?

Şimdi gelelim asıl konumuza... Her şeyden önce bu siteye bir göz atmanızı tavsiye ederim. Ulaşmak için tıkla! 

 

Almanya'da üniversite eğitiminin çok sayıda güçlü yanı bulunmakta: Yüksek öğrenimin kalitesi, köklü akademik kurumları, geniş program yelpazesi ve güçlü akademik kadroları herkesçe biliniyor. Ancak Almanya'da üniversite eğitiminin avantajları bunlarla sınırlı değil. Alman üniversiteleri ekonomik öğrenim ücretleri; geniş eğitim, kütüphane ve staj olanakları; sektör deneyimine sahip, güçlü akademisyen kadrolarına da sahip. Her yıl daha fazla sayıda üniversite öğrencisi Alman yüksek öğretim kurumlarındaki akademik iklimi tercih ettiği için yüksek öğrenim amacıyla Almanya'ya gitmekte.
Uluslararası yatırımcılar Alman know-how'ına ve insanların eğitim kalitesine güveniyor. Almanya, eğitim, kültür ve sanat yaşamı sürprizlerle ve yeni deneyimlerle dolu. Sizi de Almanya'da üniversite eğitimi almaya davet ediyoruz.


Kaynak: http://www.almanyadauniversite.com/

(Bilgi hırsızlığına girmeyelim)

Eğer olur da Almanya'da üniversite eğitimi almak isterseniz kriterleri öğrenmeniz gerekiyor. Buyrun:

 Almanya’da yüksek lisans / master başvurusu yapmak isteyen öğrencilerin lisans mezunu olması yeterlidir. Adaylardan ayrıca LES sınavına girmeleri vs. beklenmemektedir. Master başvurusu yapılan üniversiteden gelecek olan şartlı kabul ile Almanca eğitimine başlanır. TESTDAF skoru yeterli öğrenciler, üniversitede master eğitimine başlayabilir.

Kısaca: Almanya'da büyük bir kolaylıkla eğitim alabilirsiniz.Şartlar az. Ayrıca muhteşemliğin hakim olduğu böyle bir yerde okumak, insana ekstra ders çalışma isteği, hevesi veriyor.

 
Almanya üniversite başvurularında üniversiteden şartlı kabul belgenizi gelmesi 4-6 hafta, vize işleminiz de 4-6 hafta civarında sürecektir.  Bazı durumlarda daha az sürebiliyor olsa da, beklentinizi bu aralıkta tutmanız tavsiye edilmektedir.

Bu 4-6 hafta içerisinde bilgilerinizi tazeleyebilir, tekrar yapabilirsiniz. Bu da benden ufak bir tavsiye. Şimdi dilerseniz ilham verici fotoğrafları ile Almanya üniversitelerine bir bakalım:

 http://yurtdisiegitimim.org/wp-content/uploads/almanyada-universite.jpg 

 http://www.alsstudy.com.tr/images/almanya-universite-4.jpg
 http://www.elt.com.tr/resim/almanyada-universite.jpg
http://www.yurtdisiegitimin.com/wp-content/uploads/2012/12/alman-%C3%BCniversiteleri.jpg


Böyle üniversitelerde kim okumak istemez? Şimdi sürprizimize geçelim. İşte Almanya üniversitelerini tanıtan bir video! İyi seyirler!



Yayınımız ve Almanya turumuz bitmiştir! Görüşmek üzere!


Kaynak

Bluepoint
Google

Teşekkür ederiz:

Blue Point ekibine
ve diğer kaynak sahibi sitelerine teşekkürler...


    
 









Yorumlar

battaniye dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

SEVGİ AĞACI / HİKAYE

"NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ BİLİYORUM"

BENİM YAZ TATİLİM